Stanisław Staszic State University of Applied Sciences in Piła - Central Authentication System
Strona główna

Dietetics and diet therapy

General data

Course ID: OKO-SL>DAIDT
Erasmus code / ISCED: (unknown) / (unknown)
Course title: Dietetics and diet therapy
Name in Polish: Dietetyka i dietoterapia
Organizational unit: (in Polish) Katedra Kosmetologii
Course groups:
ECTS credit allocation (and other scores): 2.00 Basic information on ECTS credits allocation principles:
  • the annual hourly workload of the student’s work required to achieve the expected learning outcomes for a given stage is 1500-1800h, corresponding to 60 ECTS;
  • the student’s weekly hourly workload is 45 h;
  • 1 ECTS point corresponds to 25-30 hours of student work needed to achieve the assumed learning outcomes;
  • weekly student workload necessary to achieve the assumed learning outcomes allows to obtain 1.5 ECTS;
  • work required to pass the course, which has been assigned 3 ECTS, constitutes 10% of the semester student load.
Language: polish
Learning outcomes: (in Polish)

K_W04 + 1 + Zna budowę, działanie oraz biologiczną rolę białek, kwasów nukleinowych, węglowodanów, lipidów, składników mineralnych, witamin i fitozwiązków oraz ich znaczenie w zbilansowanych posiłkach.,K_W13 + 2 + Zna składniki niezbędne do prawidłowej budowy komórek, tkanek i narządów oraz rozumie relacje pomiędzy budową i funkcjami organizmu człowieka ze szczególnym uwzględnieniem skóry i przydatków skóry.,K_W19 + 3 + Rozumie zasady racjonalnego żywienia warunkujące prawidłowe działanie szlaków i mechanizmów regulujących metabolizm organizmu.,K_W32 + 4 + Zna zasady zdrowego trybu życia i wyjaśnia wpływ poszczególnych składników pokarmowych na stan zdrowia w różnych okresach życia.,K_U09 + 5 + Potrafi udzielać porad w zakresie żywienia w prewencji chorób ostrych i przewlekłych.,K_U11 + 6 + Potrafi ocenić wpływ niedoboru składników pokarmowych na stan czynnościowy organizmu, identyfikować błędy i zaniedbania popełnione w działaniach promujących zdrowie.,K_U24 + 7 + Identyfikuje błędy i zaniedbania popełnione w działaniach promujących prawidłowe żywienie.,K_U30 + 8 + Ma umiejętność planowania i organizowania działań w zakresie poprawy i utrzymania zdrowia klienta.,K_K01 + 9 + Dostrzega i rozpoznaje własne ograniczenia oraz dokonuje samooceny deficytów i potrzeb edukacyjnych.,K_K03 + 10 + Jest gotów do współdziałania i pracy w interdyscyplinarnym zespole promującym zdrowy styl życia.

Classes in period "Summer semester 2023/2024" (in progress)

Time span: 2024-02-19 - 2024-09-30
Selected timetable range:
Navigate to timetable
Type of class:
Exercise, 25 hours more information
Lecture, 10 hours more information
Coordinators: Kamila Lemańska
Group instructors: Kamila Lemańska
Students list: (inaccessible to you)
Examination: Course - Final rating
Exercise - Credit for the grade
Lecture - Credit for the grade

Classes in period "Summer semester 2024/2025" (future)

Time span: 2025-02-17 - 2025-09-30
Selected timetable range:
Navigate to timetable
Type of class:
Exercise, 25 hours more information
Lecture, 10 hours more information
Coordinators: (unknown)
Group instructors: (unknown)
Students list: (inaccessible to you)
Examination: Course - Final rating
Exercise - Credit for the grade
Lecture - Credit for the grade

Classes in period "Summer semester 2025/2026" (future)

Time span: 2026-02-16 - 2026-09-30
Selected timetable range:
Navigate to timetable
Type of class:
Exercise, 25 hours more information
Lecture, 10 hours more information
Coordinators: (unknown)
Group instructors: (unknown)
Students list: (inaccessible to you)
Examination: Course - Final rating
Exercise - Credit for the grade
Lecture - Credit for the grade
Course descriptions are protected by copyright.
Copyright by Stanisław Staszic State University of Applied Sciences in Piła.
contact accessibility statement USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)